Spændende retter med kun 5 ingredienser

0
1465
Salmon dish

I hverdagens stress og jag kan det være svært at finde på spændende mad at sætte på spisebordet. Med hverdagens mange andre gøremål er flere timer i køkkenet det sidste, der ønskes efter en lang arbejdsdag. Aftensmaden behøver dog ikke at være en krævende og kedelig affære. Her finder du fem nemme og hurtigt tilberedte opskrifter sammensat med spændende ingredienser. Opskrifterne kræver kun 5 råvarer ud over de almindelige ingredienser, der er at finde i dit køkken. Tilberedningstiden er kort og mætter fire personer. Det er hermed slut med idéforladte måltider og tid til at bringe retter med spændende, varierede råvarer på køkkenbordet.

Risotto med røget laks

Ingredienser: 300 g risotto ris, 150 ml hvidvin, 125 g flødeost, 125 g hakket røget laks.
Andre køkkeningredienser: 2 spsk. olivenolie, 1 hakket løg, 2 fed hvidløg presset, salt og peber, eventuelt krydderier.

Fremgangsmåde: Opvarm olien i en stor pande. Tilføj løg og hvidløg, og lad det stege i 2-3 minutter. Tilføj ris under omrøring i omtrent 1 minut. Tilsæt dernæst hvidvin, og lad det koge under omrøring, indtil risene har absorberet vinen. Reducér til lav varme, og tilsæt eventuelt krydderier. Tilsæt forsigtigt flødeost og laks. Smag til med salt og peber.

Omelet med vilde svampe

Ingredienser: 2 spsk. smør eller margarine, 200 g vilde svampe renset og opskåret, 8 store æg, 2 spsk. hakket persille, 50 g revet Gruyére ost.
Andre køkkeningredienser: Sort peber.
Fremgangsmåde: Smelt halvdelen af smørret i en pande, og tilføj de vilde svampe. Lad dem simre i 5-6 minutter. Tag dem af panden. Smelt resten af smørret i samme pande, og tilføj ¼ af æggene. Tilsæt peber. Rør rundt i æggene, og lad omeletten samle sig. Tilføj svampe, persille og ost på toppen af omeletten. Fold omeletten, og den er klar til servering. Lav 3 yderligere omeletter med samme fremgangsmåde.

Vandmelon- og fetasalat

Ingredienser: 1 spsk. sorte sesamfrø, 500 g vandmelon, 175 g fetaost, 3 håndfulde rucola, 1 håndfuld mynte.
Andre køkkeningredienser: 2 spsk. olivenolie, citronsaft, salt og peber.

Fremgangsmåde: Tørrist sesamfrøene på en pande i et par minutter. Skær vandmelonen og fetaosten i tern. Anbring vandmelon, fetaost, rucola og mynte på et fad. Pisk olie og citronsaft sammen. Smag til med salt og peber. Fordel olieblandingen jævnt over vandmelonsalaten, og strø afslutningsvist med sesamfrø.

Kikærter med chorizo

Ingredienser: 200 gram chorizopølse skåret i tern, 2 modne tomater renset og hakket, 3 spsk. hakket persille, 2×400 g kikærter på dåse.
Andre køkkeningredienser: 2 spsk. olivenolie, 1 hakket løg, 2 fede hvidløg presset, salt og peber.

Fremgangsmåde: Varm olien på en pande, og svits løg, hvidløg og chorizo. Omrør i 4-5 minutter. Tilføj tomat, persille og drænede kikærter. Lad det simre i yderligere 4-5 minutter, indtil ingredienserne er varmet igennem. Smag til med salt og peber. Servér straks.

Grillet peberfrugt med gedeost

Ingredienser: 4 røde peberfrugter halveret og renset, 400 g flageoletbønner på dåse, 125 g gedeost, 8 tsk. grøn pesto.
Andre køkkeningredienser: 4 spsk. olivenolie.

Fremgangsmåde: Anbring de halve peberfrugter på en bageplade. Fordel bønnerne i midten af de otte pebre, og tilsæt lidt olie på hver. Skær gedeosten horisontalt i 8 skiver, og anbring osten på toppen af bønnerne. Tilføj derefter en tsk. pesto. Overdæk peberfrugterne med sølvpapir, og anbring dem i en 200 grader forvarmet ovn. Lad dem bage i 20 minutter. Fjern sølvpapiret, og lad dem bage yderligere 10 minutter.