Gør noget ekstra ud af middagen

0
4309

Har du en fast madklub med nogle venner, eller skal du have gæster på besøg, og vil du gerne gøre lidt ekstra ud af middagen? Det kan være svært at få de gode idéer selv, især hvis man allerede har en fyldt kalender, og tiden er knap. Derfor kommer vi med et par idéer til, hvordan du kan gøre aftenen til noget helt særligt for dine gæster. For når du gør lidt ekstra for dine gæster, vil glæden ikke kun sprede sig hos dem, men den vil også smitte af på dig selv. Det kan være at køre et gennemført tema med farverige sjaler og indisk mad – eller andre gode ting. Alt efter hvad du foretrækker af festligheder, har vi givet tre forskellige bud på en madoplevelse ud over det sædvanlige.

Temaaften med udklædning og sjaler i massevis

Temafester har altid været en stor succes, og vi klæder os ud til halloween, fastelavn og nytårsfester, så hvorfor ikke gøre det samme hjemme hos dig? På den måde kan du skabe en autentisk stemning og lade gæsterne vide, at du har kredset om maden, samtidig med at oplevelsen bliver mere realistisk. Et eksempel kunne være en indisk inspireret aften, hvor du lader menuen bestå af lækker indisk mad. Derudover kan du informere gæsterne om temaet og give dem et par gode råd til, hvordan de klæder sig på til anledningen, uden at det koster dem en formue. Det kan f.eks. være ved at finde gamle sjaler frem, tage guldsmykker på og pynte sig selv med armbånd. Vil du hjælpe dem på vej, kan du fortælle dem, hvor de kan købe sjalerog læse mere om temafester.

Snyd dig til gourmetmad

Når man får gæster, vil man altid gerne imponere og gøre det bedre, end hvad man gjorde sidste gang. Men det kan lige pludselig gå hen og blive en dyr omgang, hvis du gerne vil diske op med en sand omgang gourmetmad. Og dog – der er efterhånden kommet et væld af forskellige muligheder, hvad angår inspiration til budgetvenlig gourmetmad. Ofte kan simpel mad nemlig smage helt fantastisk. Samtidig har anretningen også noget at skulle have sagt, og anretter du en tallerken på en simpel og skandinavisk måde, hvor farver blandes og holdes adskilt på samme tallerken, kan du ikke gå helt galt i byen. Det er altid godt at tage udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer, så du får mest mulig smag og friskhed med i dine retter.

Spis i det fri

Nogle gange kan den ekstraordinære oplevelse komme i form af, at du overrasker dine gæster. Afholdes middagen i sommerperioden, hvor vejret er lunt og aftenerne lyse, så er det oplagt at invitere gæsterne udenfor – uden de ved det. I stedet for at sidde på terrassen eller indenfor, så inviter dine gæster med ud i det fri. Pak en kurv med en lækker omgang tapas, som du nemt kan lave på forhånd, tag et par flasker vin med under armen, og sørg for, at I har tæpper og sjaler nok med til de sene timer. Find et fredeligt og naturskønt sted i området, og nyd roen og de friske omgivelser, og husk også at nyde solnedgangen under tæpper og sjaler.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here