5 tips til en mere effektiv indkøbstur

0
1258
grocery shop

God mad og lækre opskrifter i hjemmet kræver en tur i supermarkedet. Hvor end du handler, fyldes kurven op med en masse madvarer. Ofte ryger der også en lang række varer ned i kurven, som egentlig ikke i første omgang var tiltænkt at skulle med hjem i køkkenet. Denne vane medfører konsekvenser, og det ender ofte med, at du er nødsaget til at smide nogle madvarer ud, da du og din familie simpelthen ikke kan nå at få spist det hele. Her kommer fem tips, der kan forhindre dette og dermed effektivisere din indkøbstur.

1.      Sørg for at have styr på planlægningen

Det er altid en god idé at planlægge indkøbsturen på forhånd. Sørg for det første for at sætte tid af til indkøbene, så du ikke skal stresse rundt i supermarkedet og ikke skal bekymre dig om at blive irriteret af at stå i en lang kø.

Hav desuden altid en indkøbsliste med, som du har skrevet hjemmefra. Denne er typisk udformet efter, hvad der mangler i hjemmet, og hvad der er et behov for at handle for at kunne lave de næste dages opskrifter. Inddel eventuelt indkøbslisten i forskellige kategorier, så du ikke behøver at gå frem og tilbage i supermarkedet, fordi du glemmer noget i en bestemt afdeling.

2.      Vær mæt

Sørg for at have mættet sulten, inden du begiver dig på indkøbstur. En sulten mave kan friste dig til at handle madvarer, som er unødvendige, og som egentlig bare øger omkostningerne. Samtidig vil du lettere blive irriteret og træt, hvis du er sulten, og du kan derfor risikere at miste overblikket, glemme nogle varer og få en dårlig oplevelse ud af indkøbsturen.

3.      Pas på tilbuddene

Der er intet som gode tilbud – men pas på! De gode tilbud og mængderabatter som ”køb to for en” får dig ofte til at købe en masse varer, som du alligevel ikke har brug for. Dermed ikke sagt at man ikke skal gå efter tilbud, da der naturligvis her også er en masse penge at spare. Sørg blot for at have i tankerne, at tilbuddet kun skal i kurven, hvis der egentlig er en reel grund til det.

4.      Tag alene afsted, hvis tiden er knap

Hvis du er i dårlig tid, er det en god idé at tage alene afsted på indkøbstur. Et lille barn kræver en masse opmærksomhed og kan gøre turen i supermarkedet ekstra stressende, hvis du i forvejen er i dårlig tid. Desuden kan et lidt større barn, din søster eller lignende have lyst til at kigge på og købe en masse andre varer, end der var planlagt, hvilket vil øge længden af indkøbsturen og ligeledes bevirke, at der kommer en masse ekstra varer i kurven.

5.      Vær omstillingsparat

Planlægning er altid godt, men samtidig er det vigtigt at være omstillingsparat, hvis nogle af de varer, som du planlagde at handle er udsolgt eller lignende. Hvis denne situation opstår, skal du undgå at gøre det til en stressfaktor ved at acceptere det og kunne lave om i den oprindelige plan. Sørg eventuelt for at have nogle alternativer parat oppe i hovedet, så du hurtigt og effektivt kan færdiggøre indkøbsturen på trods af mangler.

Ovenstående fem tips gør din indkøbstur mere effektiv og er specielt nyttig i situationer, hvor tiden er knap, og mange ting skal nås. Hvis du omvendt er i god tid, kan det sagtens være hyggeligt at tage sine børn, mand eller veninde med og give sig god tid til at se på varerene og vælge lige netop, hvad man har lyst til.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here