Husk den gode hygiejne, når du laver mad

0
905

Dette indhold er sponsoreret.

Når du laver mad, er der ikke noget vigtigere end god hygiejne. Det er vigtigt, at dine hænder er rene, og at alle redskaber, du bruger til madlavning, er rengjorte, så der ikke er nogen risiko for sygdomme. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan holde en ekstra god hygiejne i køkkenet.

Afsprit hænderne

Hænderne er de redskaber, vi bruger allermest – ikke bare i køkkenet, men overalt i vores dagligdag. Derfor bliver de hurtigt dækket med bakterier, og det er derfor meget vigtigt, at de bliver rengjort på forsvarlig vis. En rigtig god måde at gøre det på er ved at købe håndsprit.

Håndsprit desinficerer hænderne og dræber bakterierne med det samme. Du skal dog være meget bevidst om, at den håndsprit, du køber, skal have et tilpas højt spritindhold – ellers virker den ikke.

Håndsprit er et glimrende middel mod bakterier i køkkenet, men du må aldrig glemme at bruge vand og sæbe på dine hænder. Ved at vaske dine hænder og derefter bruge håndsprit sikrer du dig i endnu højere grad mod bakterier. Og i et køkken kan man faktisk aldrig blive for hygiejnebevidst.

Hold dit køkken rent med rengøringsartikler

Det er dog ikke nok blot at holde hænderne rene. Du skal også holde dit køkken rent og pænt. Derfor er det rigtig vigtigt, at du altid holder din beholdning af rengøringsartikler fuld, så du aldrig løber tør.

Det er generelt en god hovedregel at rengøre knive og spækbræt, så snart du har brugt dem – specielt hvis du har brugt dem til at skære kød. Ved at rengøre med det samme kommer du ikke ved en fejltagelse til at bruge et beskidt spækbræt til at hakke grøntsager. Så risikerer du at overføre kødsaft og bakterier over på grøntsager, og det kan medføre sygdom.

At holde sit køkken rent er ikke bare godt hygiejnemæssigt. Det er også meget nemmere og sjovere at lave mad i et rent og fremkommeligt køkken. Ingen har lyst til at lave mad i et beskidt køkken, hvor skidtet gør det svært at komme til.

Hygiejne og rengøring er vigtigt, når det kommer til madlavning, og derfor er det altid en god ide at købe godt ind af rengøringsartikler og håndsprit. Med håndsprit kan du holde en god håndhygiejne, så du ikke overfører smitte til andre, og med rengøringsartikler kan du holde dit køkken og dine køkkenredskaber rene og pæne.

Madlavning er sjovt, og med god hygiejne kan det også blive sikkert.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here