Danmark kan også lave vin

0
2851
vin

Danmark er ikke det første land, man får i tankerne, når man taleemnet omhandler vin, men det er faktisk ikke helt fair. I de seneste år er det nemlig blevet mere og mere populært at dyrke vin i Danmark, og hvor vindyrkning tidligere sås som værende umulig i det danske klima, har det i dag flere steder fået en plads i rampelyset ved siden af internationale anerkendte vine. Og da Danmark i år 2000 fik status som værende et vindyrkningsland, blev det for alvor klart, at man også kunne fremstille en god vin det danske land. I denne artikel dykker vi ned i den danske vinindustri, hvor vi blandt andet vil finde ud af, hvordan man kan dyrke en vin i det danske klima, som han konkurrere med både Italien, Spanien og Frankrig.

Dette kan man dyrke i Danmark

Blandt de mest anvendte vinsorter i Danmark kan nævnes Rondo (rød) og Don Muscat (rosé og hvid). Disse druesorter (Don Muscat er dog en krydsning) har vundet en central plads i vinproducenternes hjerte, og dette skyldes især, at de ikke lader sig skræmme af det barske klima, som landet ellers er kendt for. Foruden disse bliver det også mere og mere populært at dyrke sorterne Orion, Regent og Madeleine Angevin, som stik imod den klassiske vinsort dog særligt egner sig til de lidt koldere klimaer, hvor temperaturen er køligere.

Foruden med den klassiske druevin, har de danske vinproducenter også taget udfordringen op med alternative frugtvine, hvorfor flere danske producenter såsom Skærsøgaard har fået både national og international anerkendelse for deres frugtvine med blandt andet blåbær og æble. Disse vintyper er ikke almindeligvis kendt for at være noget klassisk tilbehør til middagen, men hos Skærsøgaard og flere andre danske producenter har man alligevel formået at fremstille en vin, der i lige så høj grad som den traditionelle hvidvin passer til både forret og dessert.

Sådan kommer du i gang som vinavler

Går du selv med en ide om, at du skal have din egen vinproduktion, anbefales det, at man søger inspiration og erfaring hos en af landets to førende vinproduktionsforeninger: Foreningen Danske Vingaarde eller Foreningen af Danske Vinavlere. Her har man erfaring med vinavl inden for både druevin og frugtvin, og begge foreninger er kendte for at have et stærkt sammenhold, hvor man hjælper hinanden og sammen arbejder mod at udrydde sygdom og utøj.

Ønsker man dog ikke at blive en del af det store fællesskab omkring vinavl, kan man nøjes med at besøge foreningernes hjemmeside Vinavl.dk

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here