Får du gæster på besøg i weekenden og ønsker at servere et lækkert og indbydende måltid? Når hverdagen er fyldt med job og diverse aftaler, kan det sagtens forekomme uoverskueligt, hvis gæsterne venter rundt om hjørnet ved weekendens begyndelse. Du har garanteret et ønske om ikke både at skulle gøre hjemmet rent og servere en lækker menu. Det behøver heldigvis ikke være en stor udfordring at sammensætte en lækker 3-retters menu, så læs med herunder og få inspiration til den næste lørdagsmiddag.
En enkel forret
Når den lækre 3-retters menu skal sammensættes, kan du begynde med at overveje et bestemt tema. Måske har du været på ferie med vennerne i Italien eller taget en smuttur til Tyskland, hvor de lokale retter smagte fantastisk. Vær derfor ikke bange for at rekreere retterne fra udlandet og eventuelt give dem et personligt tvist, så gæsterne får sig en spændende smagsoplevelse. Hvad angår forretten, er nøgleordet enkelhed. En alt for mættende forret vil ikke skabe den samme lyst til de næste to måltider, som en simpel forret vil gøre. Fisk er derfor en klassiker i de professionelle køkkener og derhjemme. Lakseroulade eller en rejecocktail vil for mange være et perfekt bud på en forret, men en lækker omgang bruschetta vil også fremkalde smil hos gæsterne.
En mættende hovedret
Imens forretten bør bestå af et simpelt og let måltid, kan hovedretten med fordel byde på et mættende måltid, så gæsterne har lyst til at hygge i stuen eller i det flotte selskabslokalei flere timer bagefter. Det er ligeledes en god idé at finde frem til hovedretten først og herefter menuens andre retter, så hovedretten komplementerer de andre serveringer. Vælg først et hovedelement såsom fisk, steg eller en kødfri anretning og tænk derefter på tilbehøret. Kartofler skaber altid en skøn mæthedsfornemmelse, og flødekartofler med hvidløg eller hele to slags oste kan anvendes til mange typer kød eller fisk. Har du lyst til en kødfri aften, indeholder det indiske køkken samtidig en lang række af vegetariske fristelser i form af blandt andet daal, curry og det velsmagende naanbrød.
En sød og let dessert
Eftersom hovedretten bestod af et par tunge, mættende elementer, gælder det om at vende tilbage til den enkle vej, når desserten skal findes. Derfor skal den tunge mazarinkage gemmes af vejen, så der skabes plads til de lettere desserter såsom små pandekager med et lækkert chokoladefyld, æblekage med saftige danske efterårsæbler eller en hjemmelavet jordbærsorbet. Lyder temaet på en italiensk sommer, kan du ligeledes med fordel undersøge diverse udgaver af den berømte tiramisu. Denne skønne dessert bestående af ladyfingers, stærk kaffe, amaretto og en lækker mascarponecreme vil i den grad vinde en plads i gæsternes hjerter og fremkalde stor ros til kokken.