Uundværlige køkkenmaskiner

0
3068
Mad paa nettet

Stod det til os, måtte der gerne bo en køkkenmaskine til alt i vores køkken. En til at hakke og snitte grøntsager, en til at blende, en til at riste og så videre. Skulle vi alligevel prioritere tre maskiner, har vi valgt vores absolutte prioriteter og samlet dem her,

Vi deler hermed vores valg med dig, så du kan blive inspireret. Der er både maskiner til det såkaldte sunde hjørne og maskiner til det lidt mindre sunde hjørne, men vi lever efter mottoet ”alt med måde”, så vi håber, det går. Maskinerne, vi har udvalgt, er en juicer, en frituregryde og en sodastream. Som du allerede fornemmer, er der lidt til enhver smag, og forhåbentligt er der også noget, som vil passe som fod i hose ind i dit køkken.

Den sunde – juiceren

I disse tider virker juicen til at kunne meget mere end blot at være sund – og heldigvis for det. Engang var juice bare juice, men sådan er det altså ikke længere. I dag kan juice mange ting; den kan både danne grundlag for en udrensningskur – juicekuren – den kan være dén der gode måde at få kroppen i gang på hver dag, og den kan da også være en fast del af en sund livsstil. Særligt hvis man selv har en juicer derhjemme, er det nemt at inkorporere juicen i sin hverdag.

Mange juicer ikke blot frugter, men også rigeligt med grøntsager, og det er naturligvis her, det sunde for alvor kommer ind i billedet. Ved at juice rå grøntsager som eksempelvis rødbede, gulerod, ingefær og selleri, får du alle de gode næringsstoffer fra grøntsagerne, som du aldrig ville få ligeså mange af, hvis du spiste grøntsagerne tilberedt. Rå grøntsager er ultimativt det sundeste. Drik en sund juice hver morgen eller tag én med på farten, og allerede derigennem har du fået en stor del af det grønt, du skal have hver dag.

Den syndige – frituregryden

Nu går vi fra den ene yderlighed til den anden, nemlig til frituregryden. Det behøver ikke at være ene sunde og nærende retter, som kommer ud af dit køkken. Det handler om at finde en god balance, har vi hørt, og derfor skal frituregryden selvfølgelig også have en plads i vores køkken.

Og hvem elsker ikke friteret mad – helt ærligt?

Med en frituregryde ville vi lave hjemmelavede pomfritter, friterede squashblomster, hjemmelavede ”chicken nuggets”, friteret avocado og meget mere. Der ville garanteret stå friteret mad på menuen flere gange om ugen, men så længe man også laver sig en juice hver morgen, må det være fint.

Har du brug for inspiration til lige præcis hvilken juicer, du skal gå efter, kan du med fordel læse med i denne test. Her er der nemlig testet helt konkrete frituregryder i forskellige prisklasser.

Den boblende – sodastreameren

Til sidst skal vi se på en af vores favoritmaskiner, nemlig sodastreameren. Det er godt at drikke vand – det ved de fleste, men de fleste ved sikkert også, at det godt kan blive lidt kedeligt i længden. Det kan en sodastream lave om på. Den laver brus i dit vand, og du kan købe et væld af forskellige smage, så du kan udvide din smagshorisont så meget som muligt. Den helt åbenlyse fordel ved denne køkkenmaskine er, at dit forbrug af sodavand helt automatisk vil styrtdykke, og det samme vil mængden af sukker, som du indtager derigennem. På papiret er den ikke helt ligeså sund som juiceren, men det er altså lige før.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here