3 skønne sommerretter

0
115516
pasta carbonara

Sommeren venter på os lige rundt om hjørnet sammen med masser af skønne solskinstimer og lunt vejr. Hermed er det ligeledes tid til at finde grillen frem, hvis den ikke allerede blev hentet frem ved forårsstart, så sommermåltiderne kan begynde at dukke frem på spisebordet. Tit kan inspirationen dog dale lidt, hvis tiden er knap på de varme hverdage, og kogebogens sider er slidte. Derfor kan du nedenunder få ny inspiration til tre lækre og nemme sommerretter, som du både kan servere for familien på hverdagene og for gæsterne ude på terrassen.

Grillede rejer på spyd med salat og dildcreme

Grillede rejer findes tit på menuen, når sommeren er over os. Derfor er det også oplagt at tænde for grillen for selv at gå i gang med et lækkert aftensmåltid bestående af de smagfulde rejer. Til denne lækre sommerret skal du bruge 500 g kogte kæmperejer med halespids, 300 g skyr, 100 g creme fraiche, persille, purløg, dild, 1 citron, som ikke er overfladebehandlet, hvidløg, babysalat, 300 g cherrytomater, 1 baguette og olivenolie. Vedrørende forberedelserne til sommerretten skal du først røre skyr og creme fraiche sammen med finthakket dild, purløg og persille for herefter at smage cremen til med revet citronskal, citronsaft, salt og peber. Det næste trin er at duppe de store rejer tørre og sætte dem på 12 træspyd. Sørg derefter for at pensle rejerne med olivenolien og krydr dem let med salt og peber. Så er det tid til at få rejerne på grillen, imens salaten laves. Tomaterne skæres i denne forbindelse i både for at blive anrettet sammen med salaten. Anret til sidst rejerne på spyd med den skønne dildcreme, salaten og baguetten.

Grillet ratatouille

Vi fortsætter med en grillet sommerret, som lyder på en lækker omgang grillet ratatouille. Denne ret bliver nemlig ekstra sommerlig takket være de skønne grillede middelhavsgrøntsager. Til retten får du brug for en courgette, en aubergine, fire portobellosvampe, tre bøftomater og tre peberfrugter. Til rettens sauce skal du endvidere have fat i en dåse hakkede tomater, et løg, et fed hvidløg, olie til stegning, salt, peber, en håndfuld frisk basilikum samt fire kviste frisk rosmarin. Når du skal i gang med forberedelserne til den grillede ratatouille, skal du først snitte løg og hvidløg fint for herefter at svitse det i olie, indtil løgene bliver klare. Derefter tilsættes de hakkede tomater, det finthakkede rosmarin og basilikum samt salt og peber. Tomatsaucen skal simre ved lav varme i omkring et kvarter. I løbet af de 15 minutter skal du skære grøntsagerne i grill-venlige stykker, pensle dem med olie og drysse med salt og peber. Grøntsagerne grilles let møre og puttes herefter over i en foliebakke eller i en stege- eller bradepande, som kan komme på grillen. Til sidst hældes tomatsaucen over de grillede grøntsager. Lad hele retten stå og varme igennem på grillen i cirka 10 minutter, indtil den har samlet sig. Pynt med friske krydderurter, inden der serveres for gæsterne.

Pasta carbonara med svampe og timian

Hvis du har pasta-elskende børn, eller hvis du selv holder af en skøn pastaret, kan du glæde dig til at lave denne lækre pasta carbonara. Angående ingredienser til pastaen skal du bruge linguine eller spaghetti, smør, løg, hvidløg, blade af frisk timian, blandede svampe, æggeblommer, mascarpone og revet parmesanost. Når retten skal laves, skal du først koge pastaen. Herefter er det tid til at smelte smørret på en pande og stege løgene i smørret, indtil de er klare og let bløde. Derefter tilsættes svampene, hvidløg og timian. Æggeblommerne røres dernæst sammen med mascarponen og parmesanosten, hvorefter pastaen og æggemassen hældes på panden med svampene. Vend det hele hurtigt sammen og smag til med salt og friskkværnet peber. Så er der hermed en lækker pastaret fyldt med gode smage klar til hele familien.

Husk at bruge det ordentlige køkkenudstyr til de tre ovenstående retter. Hvis du for eksempel går ud og investerer i storkøkkenudstyr, er du garanteret nogle velsmagende retter. Klik her for at kigge på et bredt udvalg af forskelligt storkøkkenudstyr.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here