Får du gæster næste weekend? Nogle gange kan det være ret besværligt at planlægge et udsøgt måltid til weekendgæsterne. Og når du endelig er færdig med forberedelserne til for- og hovedretten, så banker desserten utålmodigt på døren. Hvis inspirationen mangler til en lækker dessert, kan du dog roligt gå i chokoladebøgerne. En chokoladeret er en perfekt idé, idet alle dine gæster formentligt elsker et godt stykke chokolade. Chokolade kan ligeledes bruges i en lang række desserter, så der er nok at undersøge. For at få lidt hjælp på vejen får du her et bud på fire indbydende chokoladeretter, som du kan servere for dine spændte gæster.
Blødende chokoladekage
En chokoladekage er nærmest altid et sikkert hit iblandt både store og små, men den klassiske chokoladekage kan ærlig talt godt blive lidt kedelig i ny og næ. Mange gange bliver den en anelse for tør, så ganen ikke bliver tilfredsstillet. Hermed er det en oplagt idé at lave en blødende chokoladekage til dine gæster. Denne franske kage byder på et sprødt ydre og den lækreste flydende chokolade indeni kagen. Dog skal du være ret vant til kagebagningen i køkkenet, eftersom du, for oplevelsens skyld, skal sørge for, at den blødende chokoladekage er helt flydende i midten. Brug ligeledes en god, mørk chokolade til denne kage, så smagsløgene for alvor kan blive tilfredsstillet.
Hjemmelavet chokoladeis
Is er altid lækkert, men en hjemmelavet chokoladeis vil med sikkerhed imponere dine gæster endnu mere. Du kan sagtens lave en lækker cremet chokoladeis med fyldig smag hjemme i dit eget køkken – også selvom du ikke har en ismaskine. Angående ingredienserne skal du have fat i en god mørk chokolade, sødmælk, piskefløde, æggeblommer, en vaniljestang og sukker. Under fremstillingen af isen, skal du være opmærksom på temperaturer og konsistensen af isen. Sørg endvidere for at isen får lov til at stå i fryseren i 6-8 timer, inden den serveres. Dermed er det en god idé at lave isen dagen før, så du ikke skal bruge tid på den samtidig med middagens andre retter.
Panna cotta med hvid chokolade
Har du lavet en lækker gourmetpizza til gæsterne som hovedret, kan du fortsætte med den italienske stil i desserten, som her kan byde på den lækreste panna cotta med hvid chokolade. Dessertens navn betyder kogt fløde og er en slags budding/fløderand. Du skal blot bruge fløde, sukker, en halv vaniljestang, husblas samt, ikke mindst, den skønne hvide chokolade. Kog fløden op med sukker og vanilje for herefter at give massen husblas. Derefter hældes massen op i nogle små forme, og så er det ellers tid til, at de kan sætte sig i køleskabet. Server den kolde panna cotta med lidt frisk frugt eller nogle søde, små bær.
Chokolademousse
Bød hovedretten på en tung gryderet eller en masse kartofler, er en let chokolademousse med en intens smag af lækker, mørk chokolade måske den perfekte afslutning på alt den skønne mad. Chokolademousse kan laves i en lang række af variationer, og derfor kan du nemt sætte dit personlige aftryk på moussen. Prøv for eksempel at lave en mousse med Grand Marnier, appelsin og mandelkaramel. Den franske appelsinlikør sørger for ekstra smag og karakter, og mandelkaramellen fungerer som den skønneste topping ovenpå desserten. Trænger gæsterne til endnu mere chokolade efter eller blot ved siden af den lette chokolademousse, kan du forkæle dem med nogle lækre stykker dessertchokolader, for eksempel disse kvalitetschokolader fra Oles Chokolade.